Prof. Dr. Orhan Şen'den yaz havası tahmini

Prof. Dr. Orhan Şen'den yaz havası tahmini

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, beklenen sıcak havalar için geri sayım başladı. Ancak, hava durumu mevsim normallerinin dışında seyrediyor ve yağışlar devam ediyor.

CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz ve Kameraman Mehmet Onur, yaz havasının ne zaman geleceğini merak edenler için Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'e sordu.

15 Mayıs’tan itibaren ısınmaya başlanacak

Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların artacağını ve yaz havasının 15 Mayıs itibarıyla kendini göstereceğini belirtti. Pazartesi gününden itibaren sıcaklıkta artış beklenirken, özellikle İstanbul'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerine ulaşacağını söyledi. Yaz sıcakları, mayıs ayının 14'ünden itibaren hissedilmeye başlanacak.

Bazı bölgelerde ise kuvvetli yağışlar etkisini sürdürecek. Özellikle Sinop, Kastamonu, Kayseri, Niğde ve çevrelerinde şiddetli yağmur bekleniyor. Bu yağışlar beraberinde yıldırım, su baskını gibi riskleri de getirebilir. Ayrıca, Marmara ve İç Anadolu Bölgesi'nde don riski olduğu da belirtildi. Zirai faaliyetler için bu dönemde don olaylarına karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Prof. Dr. Orhan Şen'in verdiği bilgilere göre, yaz sıcakları önümüzdeki günlerde hissedilmeye başlayacak. Ancak, bazı bölgelerde kuvvetli yağışlar devam edecek ve don riski bulunacak. Hava durumu tahminlerini yakından takip etmek ve gerekli önlemleri almak, olası olumsuzluklara karşı önem taşıyor.