Sosyal yardım alanlara Temmuz zammı!

Sosyal yardım alanlara Temmuz zammı!

Ekonomik sıkıntılardan dolayı çoğu vatandaş Aile Sosyal Hizmetler bakanlığına başvuruda bulunmaktadır. Çoğu vatandaşa da Aile Sosyal hizmetleri bir çok yardımda bulunmaktadır…

Temmuz ayı itibaren evde bakım, SED, 65 aylığı alanlara zam geldi. Tüm detaylar haberimizde…

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sunduğu yardımlara temmuz zammı

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı ramazan öncesinde birçok vatandaşa destek ödemeleri sunmuştur. Çoğu vatandaş yaşadığı maddi sıkıntıları aldığı destekler ile kapatmıştır. Ülke genelinde sunulan maddi destek çerçevesinde birçok vatandaşın hesaplarına paralar yatırılmıştır.

Bu hususta birçok kişi nisan ortalarında da yeni ödemelerin gelip gelmeyeceğini merek etmeye başlamıştır. Ayrıca destek alan kişiler önümüzdeki aylarda hangi oranlarda destek alacaklarını da merak etmektedir. Türkiye istatistik kurumuna göre ise, bugüne kadar açıklanan enflasyon rakamlarını baza alarak önümüzdeki aylarda yatacak sosyal yardımlarda ne gibi artışlar olacağı hala hesaplanmaktadır.

Aile sosyal hizmetler yardımı 2024 Temmuz zammı

Açıklanan bilgilere göre, Aile sosyal Hizmetler önümüzdeki Temmuz ayı itibaren zam yapacağını duyurdu. Temmuz ayında olacak zam oranı ise, ocak ayının başında memur maaşlarının katsayılarına göre belirlenecek. Bu hususlara göre, yılın ilk üç aylarında enflasyon oranı %15,05 olarak sayılırken, nisan, mayıs ve haziran aylarının enflasyon rakamlarının açıklanmasının hemen ardından bu rakamların yükselmesi beklenmektedir.

Birçok kişi memur maaşlarının %20 ila 25 aralıklarında artacağını tahmin ederken, sosyal yardım ödemelerinin de memur maaşlarının kat sayılarına göre belirlendiği için temmuz ayında Aile Sosyal Hizmetlerin sunduğu desteğinde %20 ila 25 aralığında yükselmesini bekliyor. Bu destek ödemelerine ilişkin olarak, evde bakım maaşının da, yaşlı ve engelli maaşlarında güncel tutarları ile ilgili Özdemir Göktaş tarafından açıklamalar yapılacaktır.

Aile sosyal hizmetler yardımı 2024 Mayıs

Aile sosyal hizmetlerin temmuz ayında yapacağı zamlar merak edilirken, önümüzdeki ay gerçekleşecek desteklerinde ne kadar olacağı merak konusu olmuştur.

Yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz aylarda da olduğu gibi mayıs ayının ortasında, ülke çapında tüm destek alanların hesaplarına yatırılacak. Bu durumda 10 ila 20 mayıs aralığında evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, aile destek paketlerinin ödemelerinin hemen ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal ağlardan duyurular yapılacaktır.