Bu kampanya araç alımını daha kolay hale getiriyor; 416 bin TL parası olan sıfır araç sahibi olabilir..

Bu kampanya araç alımını daha kolay hale getiriyor; 416 bin TL parası olan sıfır araç sahibi olabilir..

Sıfır otomobil piyasasında yaşanan artış ve taşıt kredisi faiz oranlarının yükselmesi, otomobil almak isteyenlerin önünde büyük bir engel teşkil ederken, bu kampanya sayesinde uygun fiyata sıfır araç sahibi olmak artık kolay...

Otomotiv piyasasında en uygun araç olarak dikkatleri çeken, Fiat Egea, ÖTV indirim kampanyasıyla birlikte fiyatı neredeyse yarıya indi. “Peki, uygun fiyatlı Fiat Egea kampanyasından kimler nasıl yararlanabilir? ÖTV indirim kampanyası ile ilgili şartlar neler? “ Tüm soruların cevapları ve daha fazlası işte sizlerle...

Fiat Egea ÖTV indirim kampanyası ile dikkatleri çekti!

Otomobil piyasasında yaşanan artış ve beraberinde yükselen taşıt kredisi faizleri otomobil almak isteyenlerin önünde büyük bir engel teşkil ettiği şu günlerde, Fiat Egea modelinde farklı donanım paketleriyle birlikte çok çeşitli seçenekler sunarak hazırlamış olduğu kampanyası ile uygun fiyata sıfır kilometre araç alımını kolaylaştırıyor.

Fiat Egea Sedan modelinde sunmuş olduğu ÖTV indirimi kampanyası dahilinde, bu modelini 416 bin TL’den satışa sunmaktadır.

ÖTV indirim kampanyası ile dikkatleri çeken bir diğer otomotiv firması ise Renault oldu. Renault, Clio modelinde sunmuş olduğu ÖTV indirim kampanyası ile birlikte Clio modelini, 436 bin TL’den satışa sunmaktadır.

Bu indirim kampanyasından yararlanmak isteyen kişilerden, ÖTV muafiyeti için bazı şartlar talep edilmektedir. ÖTV indirim kampanyasından yararlanmak isteyen kişilerin engellilik durumunu gösteren bir sağlık raporunu olması ve bunu ibraz etmesi gerekmektedir.

ÖTV indirim nedir? ÖTV indirim şartları neler?

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), belirlenen ürün ve mallardan oransal veya maktu olarak alınan harcama vergisidir.

Araçlarda ÖTV indirimi uygulaması ise, engelli bireyleri kapsamaktadır. Engelli bireyler, ÖTV indiriminden yararlanabilmesi için, engellilik yüzdelerinin %90 ve üzeri olması gerekmektedir. Ancak bu şartlar altında sıfır araç alırken ÖTV’den muaf tutulmaktadır.

%90 engelli bireylerin H sınıfı ehliyete sahip olması gerekmektedir. Ayrıca ÖTV indirim kampanyası dahilinde alınan aracı malul veya engelli olarak nitelendirilen kişinin kullanması zorunlu değildir. Rapor oranı %90 ve üzeri olan engelli bireylerin araçlarını, eş, çocuk, kardeş gibi yakın akrabaları kullanması mümkündür.