Bu sefer Meteoroloji'den yağışlı hava durumu uyarısı geldi!

Bu sefer Meteoroloji'den yağışlı hava durumu uyarısı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni hava durumu raporuna göre, önümüzdeki hafta tüm ülkelerde yağışlı hava etkili olacak. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen bu akşam yağmurun geleceğini ve sıcaklıkların nisan ayına döneceğini söyledi.

Meteoroloji’den hava durumu tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, havanın orta ve doğu Toroslar'da parçalı bulutlu, orta kesimlerde, denizin iç kesimlerinde Kara ve doğu kesimlerinde hava parçalı bulutlu olacağı tahmin edilmektedir.

İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Osmaniye'de Kahramanmaraş, Kastamonu, Karabük, Düzce, Erzurum, Erzincan, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta Anadolu'da karasal toz taşınması bekleniyor. hava sıcaklıklarının, Marmara kıyıları, kuzey Ege ve denizlerde mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Yağışlı hava durumu tahmini

Önümüzdeki hafta boyunca yağmur yağacak. Yağışların kuzey ve orta kesimlerde çoğunlukla yağmur, zaman zaman sağanak, geri kalan kesimlerde ise gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor.

Salı günü rüzgarının kuzeydoğudan Marmara'nın güneybatısına ve Ege Denizi'nin kuzeyine doğru kuvvetli esmesi bekleniyor. Yeni hafta boyunca yağmur sistemiyle birlikte sıcaklıklar düşecek ve normal civarında seyredecek.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabında şunları kaydetti: “Bugün Orta Anadolu'da yağmur yağıyor, İstanbul'da da gece yağmur yağıyor. Karadeniz'de Marmara'da sıcaklıklar nisan ayı ortalamalarına dönecek.

Diğerinde ortalamasından yüksek kalacak Doğu Akdeniz'de Orta Anadolu'da toz bugün ve yarın devam ediyor. Şu mesajı paylaştı: "Pazartesi günü Güneydoğu'da göreceğiz." Şen, "Yağmur bekleyen çiftçilere; "Önümüzdeki 4-5 gün içerisinde Trakya, İç Ege Denizi ve Doğu Anadolu hariç diğer bölgelere ulaşacak"