4 gün okul 3 gün tatil konusu netleşti! Bakan Tekin açıkladı!

4 gün okul 3 gün tatil konusu netleşti! Bakan Tekin açıkladı!

Avrupa ülkelerinde uygulanan eğitim sistemi kapsamında geçerli olan “4 gün okul 3 gün tatil” konusu kamuoyunun gündeminde büyük yer kaplarken, Bakan Yusuf Tekin’den açıklama geldi. Detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz...

Ders sayısının ve aynı zamanda süresinin azaltılması, tatil sürelerinin arttırılması hakkında bilgilerin ne zaman netleşeceği merak konusu olurken, milyonlarca veli ve öğrenci, “4 gün okul 3 gün tatil mi olacak? 3 gün tatil ne zaman resmi olarak açıklanacak? Gibi soruların yanıtları en çok araştırılan konular arasında yer aldı.

Bakan Tekin merak edilen konuya açıklık getirdi!

Son dönemlerde gündeme sıkça gelen, okullarda eğitim öğretim faaliyetleriyle ilgili konular arasında en başta gelen, “4 gün okul 3 gün tatil” sistemi öğrenciler ve veliler arasında görüş farklılığı yaratsa da, “4 gün okul 3 gün tatil” sistemiyle ilgili merak konusu olan sorulara yanıt Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den geldi.

4 gün okul 3 gün tatil mi olacak?

Avrupa ülkelerinde uygulanan eğitim sistemi kapsamında geçerli olan “4 gün okul 3 gün tatil” konusu kamuoyunun gündeminde büyük yer kaplarken, Bakan Yusuf Tekin konu ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Dünyanın en gelişmiş eğitim modellerini uygulayan ülke olarak bilinen Finlandiya gibi eğitimde dünya lideri olarak nitelendirilen, ülkelerin 4 saatlik ders ve haftada 4 gün zorunlu ders uygulamaları, Türkiye’deki eğitim sistemine ilham kaynağı olurken, Milli Eğitim Bakan Yusuf Tekin’in Türkiye’de şu an için “4 gün okul 3 gün tatil” sisteminin uygulanmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Bakan Tekin, Türkiye eğitimiyle ilgili olarak yaptığı açıklamalara göre, Türkiye’nin eğitim sistemine dair gelecekte ne gibi değişiklikler olacağının henüz belirsiz olduğunu bilgisi yer alıyor.

Bu durumda da, Avrupa ülkelerinde 4 gün fers 3 gün tatil içeren bu sistemi benimseyen ülkelerin sayısının atmış olsa da, Türkiye’nin eğitim politikaları doğrultusunda, yeniliklere açık olsa da, şuan için mevcut bu sisteme geçişin planlanmadığı bilgisi verildi.