Seçim Görevli Ücreti Ne Zaman Yatacak? Açıklama var! İşte Detaylar...

Seçim Görevli Ücreti Ne Zaman Yatacak? Açıklama var! İşte Detaylar...

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, seçim görevlilerine ödemeler elden yapılmayacak. İl ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesaplar aracılığıyla banka şubeleri üzerinden gerçekleştirilecek.

31 Mart 2024'te yapılan yerel seçimlerinde görev alan sandık görevlisi, sandık kurulu başkanı, parti üyeleri ve bina sorumlularının ücretleri hala yatırılmadı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı, ancak ödemelerin Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Seçim Görevli Ücretleri Ne Kadar?

  • Sandık Görevlisi: 2.088 TL
  • Partili Üyeler: 699 TL
  • Sandık Kurulu Başkanı: 2.947 TL
  • Bina Sorumluları: 2.936 TL

Seçim Görevli Ücreti Nasıl Sorgulanır?

Seçim parası sorgulama için herhangi bir ekran bulunmamaktadır. YSK tarafından ödemeler başladıktan sonra, görevliler bankaların müşteri hizmetlerini arayarak hesaplarına yatıp yatmadığını kontrol edebilirler.

Ancak bazı ilçelerde ilçe seçim kurulları tarafından görevlilere mesaj gelmiş, seçim görevli ücretlerinin 8 -10 Mayıs tarihleri arasında Halk Bankasına yatırılacağı söylenmiştir.

Ödemeler Nasıl Yapılacak?

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, seçim görevlilerine ödemeler elden yapılmayacak. İl ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesaplar aracılığıyla banka şubeleri üzerinden gerçekleştirilecek. Bir önceki yılda seçim paraları kamu bankaları aracılığıyla yatırılmıştı. Yukarıdaki mesajdan da anlaşılacağı üzere seçim görevli ücretleri seçim sırasında verilen İBAN'lara yatırılmaycaktır.

Güncel Bilgiler İçin Nerede Takip Yapabilirim?

Not: Bu bilgiler 3 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla geçerlidir. YSK tarafından yapılan resmi açıklamaları takip etmeniz ve güncel bilgilere göre hareket etmeniz önemlidir.