Türkiye'nin ekonomik reform ihtiyacı: Kamu harcama reformu ve yeni yaklaşımlar…

TÜRKONFED'in 20. kuruluş yıl dönümünde konuşan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Türkiye’nin kamu harcama sisteminde köklü bir reforma ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Özilhan, ülkenin sınırlı kaynaklarını daha verimli kullanmanın önemine dikkat çekerek, kamu harcamalarının daha etkin hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Tuncay Özilhan, Türkiye'nin sosyal bir devlet olduğunu ancak bu anlayışın kamu istihdamını artırmakla sağlanamayacağını ifade etti. Ülke kaynaklarının sınırlı olduğunu hatırlatan Özilhan, kamu istihdamındaki artışın hizmet kalitesine doğrudan yansıması gerektiğini belirtti. Ayrıca, ekonomik ve toplumsal etkisi sınırlı olan harcamaların kısılması gerektiğinin altını çizdi.

Yapısal reformların önemi

Özilhan, Türkiye’nin sanayi, tarım ve hizmet sektörlerinde yüksek teknoloji üretimine geçebilmesi için eğitimin kalitesinin artırılmasının ve erişimin sağlanmasının kritik olduğunu belirtti. Eğitimdeki harcamaların sadece altyapı yatırımlarıyla sınırlı kalmaması gerektiğine değinen Özilhan, öğretmenlere de yapılacak yatırımların önemli olduğuna vurgu yaptı.

Yeni teşvik sistemi ve kayıtdışı ekonomiyle mücadele

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, dezenflasyon sürecinde kamu harcamalarının etkin yönetilmesi gerektiğini ifade etti. Kayıtdışı ekonomiyle mücadelede güçlü adımlar atılması gerektiğini belirten Turan, vergi oranlarını yükseltmeden önce bu alanda daha etkili çözümler üretmenin önemini vurguladı.

TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez ise yeni teşvik sisteminin kapsamlı bir etki analizine dayanarak oluşturulması gerektiğini belirtti. Sönmez, bölgelerin ekonomik koşullarına hakim olduklarını ve teşvik sisteminin daha verimli olabilmesi için işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

TÜRKONFED’in düzenlediği toplantıda, iş dünyasının ortak akıl ile hareket etmesi gerektiği bir kez daha vurgulandı. Özilhan, geçmişte Atatürk’ün doğru politikalarla Türkiye'yi ileriye taşıdığını hatırlatarak, bu dönemde de "Yurtta sulh, cihanda sulh" anlayışının önemine dikkat çekti. Ekonomik ve toplumsal dönüşüm için ortak akıl ve güçlü bir işbirliği şart!

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Kamudan Haber Haberleri