Öğretmenlerin 80.000 TL tutarındaki promosyon ücretlerini geri iade etmeleri istenecek
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren eğitim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlerin, 3 yıllığına peşin olarak almış oldukları banka promosyonları için söz konusu promosyon anlaşmalarının içerisinde bulunan bir madde gereği bahsi geçen öğretmenler tarafından ilgili ücretlerin iade edilmesi gerekecektir.
Anlaşma maddelerinin içerisindeki bir madde yüzünden öğretmenler promosyon ücretlerini iade etmek zorunda kalıyor
Promosyon anlaşmaları yapılırken sırf daha fazla promosyon ücreti talep etmek adına bazı anlaşmalarda tayin olup giden öğretmenim kalan süresi kadar hesaplanacak olan promosyon ücretini iade etmesini hükmeden madde anlaşmanın içerisine konulmaktadır.
Banka promosyonu ihalelerinin çok yüksek bedeller de olduğu düşünüldüğünde söz konusu öğretmenlerin ilgili ücretleri ödeyememe durumları da meydana gelebilmektedir
80.000 TL tutarındaki promosyon ücretini ödemek durumunda kalacak olan öğretmenlerin bu durumda yaşayacakları zorluklar da ortadadır. Bu sebepten dolayı Milli Eğitim Bakanlığı'nın duruma el atması gerekmektedir.