Öğretmenlerin maaşları 10 Mart tarihi itibariyle yeniden belirleniyor
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan öğretmenlerin ek derslerinin üzerinden alınacak olan vergiler kaldırılmıştı. Mart ayının ilk haftasında öğretmenlerin hesaplarına yatan ek ders ücretlerinin üzerinden kaldırılan vergiler bundan böyle maaşlardan kesilecek.
Maaşlardan vergi kesintisi yapılacak
Öğretmenlerin maaşlarından kesilecek olan vergiler için Milli Eğitim Bakanlığı kamu maliye bilgi sistemi üzerinden değişiklikler yaptı. Yapılan değişiklikler neticesinde onlar tarihi itibariyle hesaplanıp sisteme yansıtılacak olan maaşlar bordro sistemine dökülecektir.
10 Mart tarihinden itibaren e-bordro sistemine dökülecek olan maaşlar ulaşıma açılacaktır. Bu kapsamda öğretmen maaşları, ek ders ücretlerinin üzerinden kesilmesi gereken vergiler kadar kesintisine uğrayacaklar.