Bayramda ülke genelinde yağışlı hava etkili olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar neticesinde bayramda ülkemizin yağmurlu havanın etkisi altında olacağı belirtildi. 30 Mart pazar günü başlayacak olan Ramazan Bayramı süresince hava durumunu nasıl olacağı ile ilgili detaylı bilgi veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağmurlu ve serin havaya dikkat çekti.
28 Mart Cuma günü Balkanlar'dan özellikle Marmara ve Ege Bölgesi'ni etkisi altına alacak olan yağışlı hava etkisini bayram boyu sürdürecek. Mevsim normallerinin üzerinde seyredecek olan sıcaklıklara rağmen aralıklarla yağış görülecek.
Söz konusu yağışların bayramın 1. gününden itibaren tüm yurdu etkisi altına alması bekleniyor. Bunun yanında Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde yağışların kar şeklinde görülmesi de beklenmektedir. Konuyla ilgili olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü Yurt genelinde görülecek olan yağışları ifade eden yağış haritasını paylaştı.