E-Devlet üzerinden başvuru yapan kişilere 7.608 TL ödeme! E-Devlet yardım ödemesi sorgulama!

E-Devlet üzerinden başvuru yapan kişilere 7.608 TL ödeme! E-Devlet yardım ödemesi sorgulama!

E-devlet üzerinden başvuru yapan ve gerekli şartları taşıyan kişilere 7.608 TL ödeme yapılacak. “Peki, Mayıs ayı sosyal destek ödemeleri ne zaman hesaplara aktarılacak? 6.608 TL ödemeden nasıl yararlanılabilir?” gibi soruların yanıtları işte sizlerle...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, dar gelirli veya geliri olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik destekleri devam ederken, özellikle yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç kişilere yönelik sağlanan destek ödemeleri ayrı ayrı önem arz ediyor. İşte sizlerle Evde bakım maaşı ile ilgili bilgiler...

Evde bakım hizmeti için başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla, başvuru yapan hak sahiplerine her ay evde bakım maaşı ödüyor. Sosyal yardım paketi kapsamında ödenen evde bakım yardım tutarı, Ocak ayı memur maaşıyla birlikte arttı. 2024 yılın başından itibaren evde bakım maaşı 7.608 lira olarak hesaplara aktarılmaya başladı. Memur maaşlarına bağlı olarak artan evde bakım maaşları, memur maaşı zammı gibi her yıl iki kez zamlanıyor.

Evde bakım hizmeti için başvuru şartları ise şu şekilde;

  • Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nda “Ağır Engelli” olduğunu gösteren belge
  • Engelli kişinin başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek düzeyde olması (yani tuvalet, beslenme ihtiyacını, giyinip soyunabilme, merdiven inip çıkabilme vb. Gibi)
  • Hanede ikamet eden kişilerin, her türlü gelirleri toplamı evde yaşayan kişi sayısına bölündüğünde birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin 2/3’ünden az olması gerekmektedir.

Mayıs ayı evde bakım maaşı ne zaman hesaplara aktarılacak?

Evde bakım maaşı ödemesinden yararlanmak isteyen kişiler, ödemelerinin ne zaman yapılacağı ile ilgili bilgileri e-Devlet üzerinden kontrol edebileceği gibi, SMS ile bilgilendirileme yapılmaktadır.

Evde Bakım maaş, ödemeleri her ayın 15’inden 31’ine kadar hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılmaktadır.

Bu durumda da, bu ay da aynı dönemde yapılanması bekleniyor. Evde bakım maaşı almak isteyenler için gerekli bilgiler e-Devlet üzerinden erişilebilir.

E-Devlet Evde Bakım Ödemesi Sorgulama Ekranı