Faturalarda zam var mı? Mayıs ayında doğalgaz faturalarında zam olacak mı?

Faturalarda zam var mı? Mayıs ayında doğalgaz faturalarında zam olacak mı?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ, konut ve sanayi abonelerinin kullandığı gaz ile elektrik üretimine yönelik gazın satış tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını belirtti…

Birçok kişinin merak ettiği husus ise, Mayıs ayında faturalara zam gelecek mi? Büyük zam kapıda mı? tüm detaylar haberimizin geri kalanında…

Doğalgaz faturalarına zam gelecek mi?

BOTAŞ internet sitesinde yayınlanan tarife tablosuna göre, abonelere ve sanayicilere yönelik mayıs ayında geçerli olacak doğalgaz tarifesi ve elektrik üretimi sabit kaldı. Sonuç olarak, BOTAŞ'ın mayıs ayında dağıtım şirketlerinin konut tüketicilerine uygulayacağı satış fiyatı 1.000 küp doğalgaz başına 4,80 lira olarak açıklandı.

Sanayi abonelerine yönelik tarife, 1. etap için 1.000 metreküp doğalgaz için 8 bin 549 lira, 2. etap için 11.374 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim tarifesinde, 1.000 metreküp doğalgazın fiyatı açıklandı. 12 bin lira gibi. Doğalgaz tarifeleri aylık olarak hesaplanmaktadır. Kurumun internet sitesinde yayımlanan duyuruda, yurt içi fiyat endeksinin fiyatları esas alınarak, doğalgazın en düşük Avrupa ülkeleri fiyatı ülkemizde uygulanıyor" ifadesi kullanıldı.

Birçok kişinin içine su serpen bu haber, vatandaşlara birer müjde gibi geldi. Bu ekonomik sıkıntının içinde çoğu kişi bu habere epey sevindi. En azından artık doğalgaza zam gelecek mi? Ne zaman gelecek? Sorularına son vermiş oldu.