Mehmet Şimşek'in Emekli Zammı Dosyası Sızdırıldı! Erdoğan'a Ne Sunuldu? Refah Payı Tartışması Alevlendi!

Mehmet Şimşek'in Emekli Zammı Dosyası Sızdırıldı! Erdoğan'a Ne Sunuldu? Refah Payı Tartışması Alevlendi!

Emekliye Temmuz zammı için rakamlar havada uçuşurken Ankara kulislerine bomba etkisi yaratan bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek...

Emekli Zammı Dosyası Sızdırıldı! İşte Temmuz 2024 Zam Oranı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu emekli zammı dosyası sızdırıldı! Sızdırılan bilgilere göre, Temmuz 2024 emekli maaşı zam oranı belli oldu.

Mehmet Şimşek'ten Emeklilere Zam Müjdesi!

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerin ardından kurulan yeni hükümette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek'i kabineye almıştı. Göreve gelir gelmez enflasyonla mücadele konusunda önemli adımlar atan Şimşek, parasal sıkılaşma politikası uygulayarak faiz oranlarını yükseltmiş ve hükümet kemer sıkmaya başlamıştı.

Emeklilerden Zam Talebi

Alınan bu kararlar emeklilerden büyük tepki topladı. Özellikle Ocak 2024'te yapılan zammın yetersiz olması, emeklilerin maaşlarında önemli bir artış sağlayamaması tepkileri büyüttü. Gelen tepkilerin ardından emekli maaşı zammında düzeltmeye gidilse de açıklanan yeni rakam emeklileri yine tatmin etmedi.

Ocak Ayında Yapılan Zam

Ocak ayında emeklilere yüzde 49 oranında zam verilmiş, en düşük emekli aylığı ise 10 bin TL olarak belirlenmişti. Emekliler 31 Mart seçimleri öncesinde beklenen ara zam müjdesini alamadılar ve zam için Temmuz ayını beklemeye başladılar.

Emekliye Temmuz Zammı: Refah Payı Tartışması!

Emekliye Temmuz zammı için rakamlar havada uçuşurken Ankara kulislerine bomba etkisi yaratan bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeklilere refah payını veto etti.

Ankara Kulislerinden İddia: Memurlara Zam, Emeklilere Sadece Enflasyon Farkı

Ankara kulislerinde konuşulan iddialara göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik programın istikrarlı bir şekilde devam edilmesi için memurlara ve memur emeklisine toplu sözleşme zammı ile enflasyon farkı, SSK ve Bağkur emeklisi olan kişilere ise sadece enflasyon farkı ödeyecek.

İlk 6 Aylık Enflasyon Farkı

İlk 6 aylık enflasyon farkı Temmuz ayının ilk haftası içerisinde belli olacak. Ancak Merkez Bankası tarafından açıklanan beklenti anketine göre bu oranın yüzde 25,46 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Yani emekliler bu durumda sadece yüzde 25,46 oranında zam alabilecekler.

Kök Maaş Düzenlemesi Olmazsa En Düşük Emekli Aylığı 10 Bin TL!

Kök maaş düzenlemesi gelmezse en düşük emekli aylığı 10 bin TL olarak korunacak ve binlerce emekli maaş artışı yaşamayacak.