Skandal! Menşei: Türkiye Hollanda'da 96 TL, Türkiye'de 200 TL! Neden?

Skandal! Menşei: Türkiye Hollanda'da 96 TL, Türkiye'de 200 TL! Neden?

Hollanda'da 2.80 Euroya yani yaklaşık 96 TL'ye satılan Türkiye menşeli Paşabahçe altılı çay bardağı setinin Türkiye'deki fiyatı ise 200 TL'ye ulaştı.

Sosyal medyada paylaşılan bir görselle Türkiye menşeli Paşabahçe altılı çay bardağı setinin Hollanda'da 2.80 Euroya (yaklaşık 96 TL) Türkiye'de ise 200 TL'ye satıldığı ortaya çıktı. Bu durum, Türkiye'deki ekonomik krizin ve fahiş fiyatların ne kadar derin bir boyutlara ulaştığının açık bir göstergesi.

Ekonomik Kriz Vatandaşları Ezmeye Devam Ediyor

Türkiye'de ekonomik kriz her geçen gün derinleşiyor. İktidarın yanlış ekonomi politikaları nedeniyle gıda ürünlerinden elektronik cihazlara kadar her ürüne peş peşe zamlar geliyor.

Döviz Kuru Fırladı, Fiyatlar Uçtu

Çareyi Merkez Bankası'na arka kapıdan döviz sattırmakta arayan iktidar, bu durumla birlikte satış baskısını da artırdı. Döviz kurları fırladı, fiyatlar uçtu.

Hollanda'da Ucuz, Türkiye'de Pahalı

Hollanda'da 2.80 Euroya yani yaklaşık 96 TL'ye satılan Türkiye menşeli Paşabahçe altılı çay bardağı setinin Türkiye'deki fiyatı ise 200 TL'ye ulaştı. Bu durum, Türkiye'deki fahiş vergilerin, yüksek Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi'nin (KDV) ne kadar büyük bir yük yarattığının da göstergesi.

Sosyal Medyada Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Sosyal medyada bu duruma tepkiler çığ gibi büyüyor. Vatandaşlar, fahiş fiyatlara tepki gösteriyor ve AKP iktidarını eleştiriyor.

Bazı Paylaşımlardan Örnekler:

  • Sürekli "keriz" yerine konuyoruz…
  • Türkiye Avrupa'ya göre pahalı bir ülkedir. Sadece insan ucuz.
  • Başıboş kalınırsa durum böyle olur.

Ekonomi Vatandaşın En Büyük Sorunu

Ekonomi, Türkiye'deki en büyük sorunlardan biri olmaya devam ediyor. Vatandaşlar, artan fiyatlar karşısında geçim zorluğu yaşıyor. AKP iktidarından ise bu soruna çözüm üretmesi bekleniyor.