Beslenme ve diyet uzmanı uyardı! Bu 3 besin buzdolabında sakın saklamayın dedi…
Olcay Barış bu 3 besin için uyardı…
Yiyecekleri muhafaza etmek, uygun koşullarda saklamak ve buzdolabında saklamayla ilgili belirli kurallara uymak gerekir. Beslenme ve gıda uzmanı Olcay Barış, yazın buzdolabının iç sıcaklığının sıfır derece ile eksi 4 derece arasında olduğunu belirterek, “-18 derece arasında olması avantajlıdır dedi.
Gıdalardaki bakterilerin gelişimi 4 derecenin altında yavaşlar ve 4 derecede stabil kalır. Patates, sarımsak ve soğan buzdolabında saklanmamalıdır. Kök sebzeler 10 dereceyi aşmayan oda sıcaklığında saklanmalı ve yalnızca kullanılacağı zaman yıkanmalıdır, aksi takdirde çabuk çürüyebilirler. "Oda sıcaklığında saklansa bile geçirgen delikli kaplarda ve güneş ışığından korunan bir yerde saklanması gerekir" diye açıkladı.
Beslenme ve Gıda Uzmanı Olcay Barış, şunları söyledi: “ sebze meyvelerini buzdolabı poşetlerine koyarken, bazı meyve ve sebzelerin nemlenmemesi için birkaç delik açılmalıdır. buzdolabındaki sebzelerin her birine temas etmemesi için ayrı bölmeleri olmalıdır. Çünkü bazı meyveler sebzelerin daha çabuk bozulmasına neden olur. Çabuk bozulma eğiliminde olan meyve, sebze, peynir ve et gibi ürünler, gerektiği kadar ve hızlı bir şekilde satın alınmalıdır . Aksi takdirde saklama koşulları gıdanın bozulmasını engellemeye yeterli olmayacaktır” dedi.
Yumurtalar asla yıkanmamalıdır
Yumurtanın yıkanmadan buzdolabına konulması gerektiğini belirten Barış, şöyle devam etti : “Yumurtanın dış kısmında koruyucu tabaka var. Bu tabaka yıkanınca kaybolur. Yumurtanın gözenekleri daha açık hale gelir ve bu gözeneklerden yumurtaya girilebilir. "Yumurta kendi kartonunda 5 haftaya kadar saklanabilir."
Etler için bıçak dahil ayrı olması gerekmektedir
Beslenme ve gıda uzmanı Olcay Barış, şunları söyledi: “Eğer tavuk veya balık pişirmeyi planlıyorsanız, bıçağın ve özellikle de için kullandığınız kesme tahtasının her bir ürünün olması gerekir. diğer ürünler için kullanılamaz Çiğ ve pişmiş ürünler için kullanılan kapların ayrılması da avantajlıdır. " et, balık ve tavuk ürünlerinde ahşap yerine düz kesim malzemeleri, plastik ve porselen kullanılması, kullanımdan sonra sıcak olarak temizlenmesi önemlidir" dedi.
Peynir için özel saklama ipucular
Barış şöyle devam etti: "Peyniri buzdolabının küçük nefes alabilen bir alanında, bir veya iki buruşuk, temiz, kuru ve hafif kağıt üzerinde veya kapalı bir kapta saklayabilirsiniz.
Peynir kalıpları yeni oluştuğunda, yağı değil peyniri tükettikleri için peynir kalıpları üretilir. Bu durumda peynirin yüzeyini temiz bir bez ve emici kağıtla yavaşça silin.
Ilık suyla duruladıktan sonra taze zeytin veya ticari yağlarla ovalayın, bir veya iki kat emici kağıdın üzerine yerleştirin ve plastik veya cam kaseye yerleştirin.
Taze peynirleri orijinal kaplarında saklayın ve hızlıca tüketin. Diğer peynirlerin paketlerini açın çünkü paketler peyniri bozar. Sararma ve ekşime durumlarında peyniri tüketmeyin."
beslenme ve gıda uzmanı Olcay Barış, şunları söyledi: “Zararlılar meyvelere yapışır ve yıkamayla temizlenemez. Meyve veya sebzeleri bir tencereye yerleştirdikten sonra içini suyla doldurun ve bir çorba kaşığı limon suyu ekleyin. 5 dakika bekletilir. Dikkatli bir yıkamanın ardından meyve sebzelere yapışan parazitler limonlu veya sirkeli su ile serbest bırakılır. Tekrar iyice yıkanan meyve veya sebzeler zararlılardan arındırılmış olacaktır. Ispanak ve marul gibi sebzeler, çamur, toz ve köklerin temizlenmesi için temizlendikten sonra 2 ila 4 gün buzdolabında saklanabilir. Diğer taze meyve ve sebzeler çamurluysa yıkanmadan, değilse yıkanmadan saklanmalıdır" dedi . Evde yapılan 1 ila 2 gün içinde tüketilmesi gerektiğini kaydeden Barış, şöyle konuştu: Mayonez, yumurta, limon, tuz ve ayçiçeği yağı içeren soğuk bir sostur. Buzdolabında saklanmalıdır.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz