Güneş kremi kullananlar dikkat! Güneş kreminizin gerçek mi? sahte mi?

Güneş kremi kullananlar dikkat! Güneş kreminizin gerçek mi? sahte mi?
Yaz kış olarak sürekli olarak güneş kremini kullanmaktayız. Peki güneş kremleri sadece güneşten korunmak için mi sürülür? Yüzümüze sahte güneş kremi sürersek ne olur? Ne gibi zararlarla karşı karşıya kalırız? İşte tüm merak edilen tüm detaylar...

Sahte güneş kremine dikkat

TOBB Türkiye Kozmetik Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı Ahmet Pura, sahte ve imitasyon kozmetik ve güneş enerjisi ürünlerinin iç kısımlarındaki etiketlerde düzensiz baskıya sıklıkla rastlandığını, dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de her yıl 5 milyon kutu dermokozmetik güneş kremi üretiliyor. Ürün satışı yapılmakta ve e-ticaret üzerinden 7,5 milyon kutu koruyucu ürün satışı gerçekleştirilmektedir. TOBB Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura, marketler, online perakendeciler ve güzellik ürünleri mağazalarındaki yıllık ortalama satış sayısının 5 milyon olduğunu belirtti.

Sahte güneş koruyucularının orijinallerinden nasıl ayırt edileceğine dair bilgi sağlayan Pura, kozmetik ürünleri eczanelerden, güvenilir yetkili ve perakende satış noktalarından satın almanın önemine sahiptir. Ürünün "Ürün Takip Sistemi"nde olup olmadığının sorulması gerektiğini anlatan Pura, sahte ürünlerde sıklıkla görülen ambalajın şişmesine dikkat edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Sahte güneş kremi nasıl anlaşılır?

Güneş kremlerinin farklı ambalajlara ve dış yüzeylere sahip olabileceğini belirten Pura, şunları söyledi: “Sahte ürünlerin iç ambalajlarının etiketlerinde sıklıkla karşılaşılan düzensiz baskı nedeniyle, etiketlerin baskı düzenine ve simetrisine dikkat edilmelidir. Orijinal ürün ambalajında ve firmaya özel fontlar kullanılmış olup, satın alınan ürünlerde bu fontların bulunup bulunmadığını kontrol etmelisiniz.

“Ürünün üretiminin ve son kullanma tarihinin kontrol edilmesinin önemine vurgu yapan Pura, ürünün son kullanma tarihinin 3 yılı geçmemesinin sağlanması gerektiğini söyledi. Pura, ürünlerin renklerinin orijinal olup olmadığının bir yöntem olduğunu belirterek şu değerlendirmeleri yaptı:

“Orijinal üretilmiş renkli ürünlerin taklitleri piyasada sıklıkla modifiye edilmiş ürünle birlikte bulunur ve satın alınan ürünlerin renk kontrollerinin yapılması gerekir. Orjinal ürünleri imitasyon sahte ürünlerden ayırt edebilmek için içerisinde bir top bulunmaktadır ve satın almak istediğiniz ürün çalkalanmalı ve topun sesi gelmelidir”.

Güneş kremi seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Yaz mevsimine girerken güneş kremlerinin öneminin arttığını belirten Pura, yaz mevsimine girerken güneş kremlerine olan talebin de arttığını söyledi. güneşin ışınlarının "UVA" ve "UVB"den oluştuğunu belirten Pura, güneş koruyucu kullanıldığında her ikisinin de koruması olması gerektiğini belirterek, ürünün geniş bir özelliğine sahip olması gerektiğini belirtti.

kızılötesi ışınlara karşı koruma sunan spektrum, "Bu özelliklere sahip olmayan bir ürün." Bu ürünlerden güneşe karşı koruma bekleyemez ve söz konusu ürünler cilt yaşlanmasına, güneş yanığına ve cilt kanseri riskine karşı koruma işlevlerini yerine getiremez.

Pura, fiziksel ve kimyasal olmak üzere iki tür güneş kremi bulunduğunu belirterek, fiziksel güneş kremlerinin ciltten temizlenmesinin kimyasal olanlara göre daha kolay olduğunu anlattı.

Kişilerin güneş kremi seçerken ciltlerine dikkat etmesi gerektiğini belirten Pura, şöyle konuştu: “ yağlı cilde sahip olanlar sıvı formdaki güneş koruyucularını veya jeli, cildi kuru olanlar ise güneş koruyucularını tercih etmeli. Cilt kusurları olan kişiler krem seçerken kapatıcıyı tercih edebilir Böylece hem güneş kreminin etkisinden faydalanabilir hem de ciltte lekelerin oluşmasını önleyebilirler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz