Milli emlak resmen bedavaya arsa satışı yapıyor…

Milli emlak resmen bedavaya arsa satışı yapıyor…

Milli emlak son zamanlarda adını sürekli olarak karşımıza çıkmaktadır. Milli Emlak birçok kişinin arsa hayalini gerçekleştiriyor. Resmen bedavaya arsa satışı yapıyor. Tüm merak edilenler haberimizin geri kalanında…

Milli emlak 980tl’den arsa satışı yapıyor. Cebinde parası olan, bu arsayı kapar. Çoğu kişinin gözü bu haberin detaylarında…

Milli emlak 81 ilde arsa satışı detayları

Emlak Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 81 ilinde arsa satışlarına devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve Değişim Bakanlığı'nın kapsamına giren ulusal emlak alanında, Devlet, sahibi olduğu ve kullanmadığı araziyi satmaktadır. 81 ilde arazisine ilgi oldukça düşük olsa da ÇSB bölgeden çok sayıda teklif alabiliyor.

Milli Emlak'ın resmi internet sitesi üzerinden birçok bölgede arsa satışları neredeyse anında başladı. Vatandaşlara 400'den fazla arsa teklif edildi. Arsanın fiyatı sadece 950 ila 10 milyon TL olmasına rağmen devlet kullanmadığı araziyi de vatandaşa nakit olarak veriyor.

Devlet hazine arsalarının satışa sunulması

Bayburt Demirözü'nde 48,51 m2'si 3000 TL'ye, 40,78 m2'si 'ye, 48,71 m2'si 3000 TL'den 3000 TL'ye satılıyor.

Çorum Sungurlu'da 250,24 m2'lik alan 4000 TL'ye satıldı. Çoğu satış 25 Nisan 2024'te vatandaşların erişimine açık olacak.

Milli Emlak'a ait arazilerin belirli bir süre kullanılması durumunda kullanıcı mülkiyet sahibi olamaz. Kullanıcı, kirasını ödediği arsayı satın almak için emlak acentesiyle iletişime geçmelidir. Gerekirse talep edilen arazi sözleşmeyle satılabilir. İl Kentleşme Çevre Bürosu, Ulusal Emlak Dairesi veya İl Emlak/Ofisi Ulusal Emlak Ajansı ve Ulusal Emlak Ofisi tarafından beyan edilen tarım arazilerinde tarımsal üretim yapmak isteyen çiftçiler Hazine Müsteşarlığı belirlenen süreler içerisinde bu kurumlarla iletişime geçebilir.

Ulusal emlak makamlarından kiralık tarım arazisi için başvuru formlarını doldurarak. Her aday için; Merkezi nüfus yönetim sisteminden ve nüfus ve kadastro bilgi sisteminden gelen bilgiler kontrol edilerek nüfus kaydı, ikamet yeri, arazi mülkiyeti, medeni durum ve aile bilgileri kontrol edilecek. başvuru sahibi değerlendirilecektir. başvuru sıralama formu doldurulur ve her aday için hazırlanan forma göre en yüksek puanına sahip adaydan başlanarak sıralanır.

Bu formlar Emlak/Devlet Emlak Müdürü tarafından onaylanacaktır. Başvuru sırasına göre en yüksek puanı alan adaydan başlayarak, ilan edilen mülk/ünite sayısına karşılık gelen adaylar son tarihe kadar çekilişe katılmaya davet edilecektir. Ulusal müdür, müdür yardımcısı, ulusal emlak uzmanı veya Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı kişi ile Komisyon üyesi il veya bölüm tarım uzmanı arasında bir kura gerçekleştirilecektir.