Sabahları yemek vücudu taş gibi yapıyor! Bütün gün zinde kalmayı sağlıyor...
İlk olarak kalsiyum eksikliğini gidermek için son derece faydalı olan pekmez, kansızlık içinde çok iyi olduğu gibi içermiş olduğu vitamin ve mineraller sayesinde de vücut için tam bir enerji kaynağı oluyor.
Kalsiyum eksikliği neden olur
Kalsiyum içerikli gıdaların yetersiz bir şekilde tüketilmesi, magnezyum eksikliği, d vitamini eksikliği, kalsiyum eksikliğinin başlıca nedenleridir. Bunun haricinde bazı kanser ilaçları ile kortikosteroid şeklindeki ilaçlar da kalsiyum düşüklüğüne neden olabilir. Yüksek miktarda sodyum (tuz) ve fosfor içerikli beslenmekte kalsiyum eksikliğine sebep olabilir. Ayrıca kronik böbrek hastalığı ve paratiroid gibi hastalıklarda da kalsiyum düşüklüğü rastlanan bir durumdur.
Kalsiyum eksikliği belirtileri nelerdir
Başlıca kalsiyum eksikliği belirtileri şu şekilde sıralanabilir:
- Kemiklerde zayıflama, tırnaklarda kırılma ve deformasyon, deride kuruma
- Kas ağrısı ve kramplar, tetani, kısmi veya yaygın epileptik nöbetler
- Ağız çevresi ve parmaklarda uyuşma ve karıncalanma hissi
- Çocuklarda dişlerde gelişim bozukluğu, diş çürümesi
- Uyku sorunları
- Sık sık hastalanmak
- Kilo vermekte güçlük yaşamak
- Adetten önce ağrı ve şişkinliklerin artış göstermesi
- Görme ve katarakt bozuklukları
Kalsiyum eksikliğine bağlı görülebilecek hastalıklar
Kalsiyum, vücudun temel fonksiyonlarını sağlıklı şekilde yerine getirmesi için büyük öneme sahiptir. Kalsiyum eksikliğinde görülebilecek bazı hastalıklar ise şöyledir; kalp ritim bozukluğu, ruhsal problemler, tansiyon, parmak, el ve ayaklarda uyuşukluk gibi sorunlar sıklıkla görülür. Aynı zamanda kemiklerin hassaslaşması ve yutkunma da güçlükte sık görülen bir durumdur. Herşey de olduğu gibi kalsiyumunda gereğinden fazla alınması bazı konularda zararlı olabilir. Bundan dolayı günlük alınması gereken kalsiyum miktarının çok iyi ayarlanması gerekir ve dozunda kullanımı tavsiye edilir. Vücudun günlük ihtiyacı olan kalsiyum miktarı cinsiyet, yaş, fiziksel aktivite seviyesi ve diğer faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak, genellikle, uzmanlar 19 ila 50 yaş arasında olan yetişkinler için günlük ortalama 1000 mg kalsiyum alımını tavsiye ederler.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz