Tüm gözler meclisin vereceği kararda! Af paketi kurula girecek mi? 9.yargıtay paketti neleri kapsayacak?

Tüm gözler meclisin vereceği kararda! Af paketi kurula girecek mi? 9.yargıtay paketti neleri kapsayacak?

Yeni yargı paketinin maddeleri ve içeriği son gelişmeler yakından takip ediliyor. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ve düzenlemeleri içeren kanun tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ne zaman görüşüleceği merak ediliyor.

Konuyla ilgili araştırmalar sürerken Bakan Tunç bir açıklama yaptı. Eğer takvimin uzun olmayacağı doğrulanırsa, mahkumlar ve yakınları bir kez daha genel affın varlığı sorusunu gündeme getirdi. Peki, 9. Yargı paketi ne zaman yürürlüğe girecek? Meclise sunuldu mu? Öğeleri nelerdir? İşte denetimli serbestlik, ceza, infaz düzenlemesi açısından son gelişmeler...

9. yargı paketi ne zaman kurula giriyor?

9. yargı paketine ilişkin son haberler yakından takip ediliyor. Yeni yargının maddeleri, içeriği ve kapsamı özellikle ve aileleri tarafından araştırılmaktadır. Denetimli serbestliğin azaltılması ve uygulama kuralları gibi önemli düzenlemelerin yer aldığı yasa taslağının yakın zamanda Büyük Türkiye Millet Meclisi gündemine alınması bekleniyor.

Geri sayım devam ederken Tunç, Meclis'e geliş tarihi hakkında bilgi verdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç geçtiğimiz günlerde gazetecilerin sorduğu soruları yanıtladı. Yeni anayasayla ilgili konuya ilişkin bakan, bu konudaki çalışmanın Parlamentonun sorumluluğunda olduğunu vurguladı. Bakan Tunç, yargıda yeni düzenlemelere yer verecek yasa tekliflerine ilişkin soruya yanıt verdi: “9. yargı paketine ilişkin çalışmalarımızda son aşamaya gelindi. "Yargı paketini tatile girmeden Meclis gündemine alacağız" yanıtını verdi.

9. yargı paketini neler kapsamaktadır

Bakan Tunç, yeni yargı paketine ilişkin önceki açıklamasında şu bilgileri paylaştı: “Meclis takvimi nedeniyle pek çok konu pakete dahil edilemedi. Özellikle ceza hukukuyla ilgili olarak. “Ülkemizde “” duygusunu ortadan kaldırmak ve “bunları yapanların cezasız kalmamasını” sağlamak için hukuk sistemlerinin devreye sokulması gerekiyor. “Bu konudaki taslak çalışmaları milletvekillerimizin takdirine sunacağız.

Yine 9. Yargı Paketi'nde adalet sistemimiz için gerekli olan yargının etkinliğinin daha da artırılmasına yönelik önemli yasal düzenlemelerimiz var. “Meclis açıldığında seçimlerden sonra parlamentomuzun takdirine bağlı olarak taslağımızı sunacağız.”

Denetimli serbestlik alanında yeni düzenlemeler cezasızlık duygusunu kırıyor. tahliye sürelerinin beşte birini denetimli serbestlikte geçirmeleri gerektiği formülüne vurgu yapılmıştır. Pakette kadınların aile haklarına ilişkin de yeni bir değişiklik yapılması bekleniyor. İki soyadı olan evli kadınların yalnızca kendi adını kullanma hakkı geçerliliğini yitirmiştir.

Genel af çıkıyor mu?

Mahkum ve mahkum yakınlarının beklediği genel af düzenlemesi 8. yasal pakette yer almıyordu. Bu noktada tüm gözler yeni yargı paketinde.

9. yargı paketi, Tutuklulara yönelik genel af uygulamasının yargıya dahil edilip edilmeyeceği konusunda herhangi bir bilgi sunulmadı. Söz konusu pakette genel afla ilgili bir düzenlemenin bulunmamasının nedeni budur.