Yoğurt ve zeytinyağının mucizevi karışımı…

Yoğurt ve zeytinyağının mucizevi karışımı…

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürebilmek için vücuda faydalı gıdaların düzenli olarak tüketilmesi son derece önemlidir.

Sağlıklı bir yaşam için tükettiğimiz besinlere önem vermek tüm yaşam seviyemizi etkileyen faktörlerden biri olsa da, bu besinlerden biri de şüphesiz yoğurttur. İşte zeytinyağının ve yoğurdun mucizevi karışımı…

Zeytinyağı ve yoğurt karşımın faydaları

Yoğurt önemli besinlerden biri olmasına rağmen, kalsiyum ve kemik ve diş sağlığının korunması açısından düzenli olarak tüketilmesi son derece önemlidir. Sindirim sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışmasını sağlayan yoğurt, bağırsaktaki kötü bakterilerin iyi bakterilere dönüşmesine katkıda bulunur.

Bu bağlamda yoğurdun yaşam kalitesini artırdığını söylemek doğru olur , yoğurda 1 zeytinyağı eklenmesi ise faydasını ikiye katlamaya yardımcı olacaktır. Sağlıklı bir yağ kaynağı olan zeytinyağı, yemeklerin tadını alır ve aynı zamanda kalp-damar sağlığına da son derece faydalıdır.

Yatmadan önce kaşık kaşık tüketmek faydalı olacaktır

Kalsiyum açısından zengin olan yoğurt, kemiklerin ve sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif çalışması için güçlendirir. Yoğurdunuza 1 kaşık zeytinyağı eklemek, kolesterol seviyeleriniz için son derece güçlüdür. Özellikle zeytinyağı ve yoğurt kombinasyonu kötü kolesterolü düşürür ve kalp-damar hastalıklarını önler.

Zeytinyağı ve yoğurt vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olduğu gibi vücudun temizlenmesine de hizmet eder. Sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olan bu kombinasyon, kabızlık gibi sorunları aktif olarak önler.

Zeytinyağı ve yoğurttan oluşan kombinasyonunun tüketimi uzun vadede tokluk hissi sağlar ve hızlı kilo verme sürecine katkıda bulunur. 1 çay kaşığı yoğurda 1 çay kaşığı zeytinyağı eklemek size tüm bu faydaları sağlayacaktır. Ölçülü tüketmek önemlidir. Uyarı: Yukarıdaki bilgiler bilgilendirme amaçlıdır ve öncesinde doktorunuza danışmayı unutmayın.