Öğretmenlikte Yeni Dönem: Öğretmen Olmanın Tüm Kuralları Değişiyor

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Öğretmen Olmanın Tüm Kuralları Değişiyor
Bakan Tekin, Milli Eğitim Akademisi'nin kurulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini ve akademide öğretmen adaylarına 550 saatlik pedagojik formasyon eğitimi verileceğini söyledi.

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Milli Eğitim Akademisi Geliyor!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen olmak için yeni bir şart açıkladı. Artık üniversiteden mezun olanlar Milli Eğitim Akademisi'nde eğitim almadan öğretmenlik yapamayacak.

Bakan Tekin, Milli Eğitim Akademisi'nin kurulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini ve akademide öğretmen adaylarına 550 saatlik pedagojik formasyon eğitimi verileceğini söyledi. Adaylar, akademiye KPSS puanı ile alınacak ve 3 yıl sözleşmeli olarak çalıştıktan sonra kadroya geçecek.

Dünyadaki Örneklerden İlham Alınıyor

Bakan Tekin, öğretmenlik mesleğinde istihdam ve hizmet içi eğitimde ciddi eksiklikler olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: "Dünyadaki örnekleri inceledik ve şu anda lisanstan sonra direkt öğretmenliğe atayan ülke kalmadı. Öğretmenlerin hem istihdam süreci hem de istihdamdan sonra hizmet içi eğitimde mesleki yeterliliklerinin güncel gelişmelere göre revize edilmesi konusunda ciddi bir eksikliğimiz var. Akademi bu eksikliği giderecek."

Lisans Mezunu Öğretmenlere 96 Saatlik Uygulama Dersi Yetmiyor

Bakan Tekin, şu an Türkiye'de lisans mezunu bir öğretmenin 96 saat uygulama dersi aldığını, Fransa'da bunun 216, Belçika'da 160 ve İtalya'da ise 550 saat olduğunu açıkladı. Milli Eğitim Akademisi'nde öğretmen adayları branş fark etmeksizin 550 saatlik kapsamlı bir eğitim alacak.

Akademi Eğitimi Zorunlu Olacak

Akademi eğitiminin zorunlu olacağını vurgulayan Bakan Tekin, adayların bu eğitim esnasında devlet memuru olarak kabul edilmeyeceğini ve akademide başarılı olanların sözleşmeli olarak atanacağını belirtti. Üç yıl sonra ise kadroya geçebilecekler.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda Değişiklik

Bakan Tekin ayrıca, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen bazı maddelerin yeniden ele alındığını ve taslağa akademiyle ilgili düzenlemelerin de eklendiğini söyledi. Taslakta yer alan bir diğer madde ise öğretmene yönelik şiddette cezaların artırılmasıyla ilgili.

Milli Eğitim Akademisi ile Kaliteli Eğitim Hedefi

Milli Eğitim Akademisi'nin kurulmasıyla öğretmenlik mesleğinin kalitesinin artırılması ve daha donanımlı öğretmenlerin yetiştirilmesi hedefleniyor. Bu sayede eğitim sistemine de önemli katkılar sağlanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz