Temmuz ayı memur ve emekli maaşı 6 aylık enflasyona göre netleşti: Memura ayrı emekliye ayrı tarife

Temmuz ayı memur ve emekli maaşı 6 aylık enflasyona göre netleşti: Memura ayrı emekliye ayrı tarife

Memur ve emekliler heyecanla temmuz ayında yapılacak zammı bekliyor. Enflasyon verileri bir bir ortaya çıkmaya başladı. Uzmanlar son ikş veriyi beklentiler doğrultusunda maaşları uyarlamaya çalışıyorlar. Memurveememaaşlailgdurumlar ortaya çıktı

Memur Zammı Temmuz'da Ne Kadar Olacak? 6 Aylık Enflasyon Hesaplandı! Memur Maaşlarında Refah Payı Bekleniyor
Ocak 2024'te yüzde 49,25 zam alan memurlar ve memur emeklileri, Temmuz ayındaki zam oranlarını merak ediyor. Peki, memur zammı ne kadar olacak? Refah payı ile ilgili son dakika gelişmeler neler?
Nisan Enflasyonu Yüzde 69,80'e Çıktı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Aylık bazda yüzde 3,18, yıllık bazda ise 17 ayın zirvesine yükselerek yüzde 69,80 olan enflasyon, memur zammı için kritik önem taşıyor.
4 Aylık Memur Zammı Yüzde 13,56!
Nisan enflasyonu ile birlikte 4 aylık enflasyon oranı yüzde 18,72'ye yükseldi. Bu oran memur ve memur emeklisi için enflasyon farkını da netleştirdi. Yüzde 3,23'lük enflasyon farkına yüzde 10 toplu sözleşme zammı da eklendiğinde memur zammı ilk 4 ay için yüzde 13,56 oldu.
Memur Zammı İçin 2 Veri Daha Kaldı!
Memur zammı için geriye sadece 2 veri kaldı. TÜİK'in 3 Temmuz Çarşamba günü saat 10:00'da açıklayacağı Haziran enflasyonu sonrası ise 6 aylık enflasyon rakamları kesinleşecek.
Merkez Bankası 6 Aylık Enflasyonu Yüzde 25,39 Tahmin Ediyor!
Merkez Bankası'nın verilerine göre 6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 25,39 olarak hesaplandı. Bu da kabaca enflasyonun yüzde 25 bandında olacağı öngörüsünü ortaya koyuyor.
Ekonomist Muhammet Bayram: "Memur Maaşlarında Yüzde 30 Zam Bekliyorum!"
Temmuz 2024 memur zammı için değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Muhammet Bayram, şu anda yüzde 18,72 oranında 4 aylık enflasyon farkı hak edildiğini söyledi. Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının da belli olması ile birlikte 6 ayda yüzde 25'lik bir fark ortaya çıkacağını belirten Bayram, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 5 puanlık refah payı artışı ve yüzde 30 oranında bir zam beklediğini ifade etti.
Memur Zammı Hakkında Son Dakikalar!
Memur zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri için ilgili haber sitelerini ve resmi kaynakları takip etmeye devam edin.
Not: Bu haber 08 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla güncel bilgiler içermektedir. En güncel bilgiler için ilgili haber sitelerini ve resmi kaynakları takip etmeniz önemlidir.