Ali Yalçın, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi Konusunda Değerlendirmelerde Bulundu ve Eksiklikleri Açıkladı

Ali Yalçın, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi Konusunda Değerlendirmelerde Bulundu ve Eksiklikleri Açıkladı
Ali Yalçın, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi Konusunda Değerlendirmelerde Bulundu ve Eksiklikleri Açıkladı

Ankara Mebpersonel.org , 27 Haziran 2024 - AK Parti Milletvekilleri Nazım Maviş, Rukiye Toy ve Latif Selvi tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı, eğitim camiasında önemli tartışmalara yol açtı. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bu milletvekilleri ile bir araya gelerek tasarının öğretmenlik mesleğinin beklentilerini karşılaması için gerekli değişiklikleri görüştü.

Toplantıda, Yalçın tasarının olumlu yönleri ve eksiklikleri üzerinde durarak, önemli önerilerde bulundu. Başlıca öneriler şunlardır:

  • Rotasyonun Tasarıdan Çıkarılması: Rotasyon maddesinin tasarıdan çıkarılması gerektiği önerildi.
  • Sınav Şartının Kaldırılması: Uzman ve başöğretmenliğe geçişte sınav şartının kaldırılması gerektiği ifade edildi.
  • Uzun Süre Görev Yapan Öğretmenlere Haklar: 20 yıllık hizmet süresini tamamlayan öğretmenlerin, uzmanlık için ek şart aranmaksızın bu statüye başvurabilmesi gerektiği vurgulandı.
  • Yaz Tatili Tartışmalarının Dışarıda Bırakılması: Yaz tatili ile ilgili tartışmaların tasarıya yansıtılmaması gerektiği belirtildi.
  • Şiddetle Mücadele: Öğretmene şiddetle ilgili caydırıcı hükümlere yer verilmesi gerektiği önemle ifade edildi.

Yalçın, daha önce vaat edilen uzman öğretmenlik için 10 yıl, başöğretmenlik için 20 yıl şartlarının uzun bir süre olduğunu belirterek, bu sürelerin uzmanlık için 5 yıl, başöğretmenlik için 10 yıl olarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda şu önemli hususlar vurgulandı:

  • İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Eğitim Müfettişi, Şube Müdürü, Araştırmacı, Eğitim Uzmanı kadrolarında bulunanlara "Uzman/Başöğretmenlik" unvanı ve haklarının verilmesi gerektiği belirtildi.
  • Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik sisteminin kaldırılması gerektiği ifade edildi.
  • Öğretmenlerin aile bütünlüğünün sağlanması için üç yıllık çalışma şartının kaldırılması gerektiği belirtildi.
  • Öğretmen adaylarının akademide geçirdikleri sürelerin hizmet süresine dahil edilmesi gerektiği ifade edildi.
  • Dört yıllık yöneticilik süresi için önce sınav, sonra eğitim, daha sonra yeniden sınav getirilmesi düzenlemesinin gözden geçirilmesi gerektiği belirtildi.
  • Ek ders birim ücretlerinde artış yapılarak ek ders gösterge rakamının 230'a çıkarılması gerektiği vurgulandı.
  • Kalkınmada öncelikli bölgelerde çalışan yöneticilere, çalışanlara, öğretmenlere ilave mali haklar verilmesi taleplerinin gerçekleşmesi gerektiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

21 Yorum