Bakanlık müfettişleri sahada, yeni müfredat için okullar denetlenecek
Baknlık müfettişleri sahada
2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya konulan Türkiye yüzyılın Maarif modeli isimli yeni müfredat kapsamında okul öncesi eğitim kurumlarının, ilkokul 1. sınıfların, ortaokul 5. sınıfların ve lise 9. sınıfların müfredatı değişti.
Senenin başında Milli Eğitim Bakanlığının talimatı ile tüm il ve ilçelerde düzenlenen eğitimler neticesinde öğretmenlerin yeni metroda hazırlanma süreci sona ermişti. Ancak bunun yanında sahadaki incelemelerin yapılmasını isteyen Milli Eğitim Bakanlığı süreci farklı ve boyuta taşıyor.
Yeni müfredat incelenecek
Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında görevli olan müfettişler il ve ilçelerdeki okulların yeni müfredat kapsamında sürecin ilerleyişi bakımından denetimlerini yapacak. Bu kapsamda okullarda görev yapmakta olan alanlarında değişiklik yapılmış olan branşlarda hizmet veren öğretmenlerin hazırlamış oldukları yeni müfredatla ilgili çalışmalar, planlar incelenecek.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz