Ankara'da Uluslar Arası Eğiitm Kongresi düzenlenecek

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin uygulama sürecinin sonuçlarını analiz etmek, modelin etkinliğini değerlendirerek öğretmen ve öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılması için öneriler geliştirmek amacıyla Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü iş birliği ile 3-4 Haziran 2025 tarihinde Ankara’da Uluslararası Eğitim Kongresi düzenlenecektir.

Başvuru Şartları

* Başvurular 07 Nisan–21 Nisan 2025 arasında kongre resmî internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Son başvuru tarihi 21 Nisan 2025’te saat 23.59’da başvuru sistemi kapanacaktır. Bu tarih ve saatten sonra yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Başvurular ile ilgili yaşanacak teknik sorunlar için [email protected] adresi üzerinden iletişime geçilmesi gerekmektedir.

YKS'ye hazırlanan herkes için MEB'den ücretsiz deneme YKS'ye hazırlanan herkes için MEB'den ücretsiz deneme

▪ Tek ya da çok yazarlı bildirilerde başvuru sahipleri sadece bir bildiri başvurusunda bulunabilir.

▪ Çok yazarlı bildiriler için başvuru birinci yazar tarafından yapılacaktır. Sunuma hak kazanılması durumunda ise sunum, başvuruda bulunan bildiri sahibi tarafından
gerçekleştirilecektir. Yalnızca sunum yapan bildiri sahiplerinin konaklama ve yolculuk giderleri Millî Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacaktır.

▪ Gönderilen bildiri özgün olmalı ve başka bir yerde herhangi bir biçimde veya dilde (kısmen veya tam hali) sunulmamış/yayımlanmamış olmalıdır. Bildiri aynı anda değerlendirilmek üzere birden fazla kongre/dergiye gönderilmemelidir.

▪ Başvurular belirlenen bilimsel ölçütlere göre alan uzmanları tarafından çift kör hakem yöntemi ile değerlendirilecektir. Değerlendirme sonucu en yüksek puanı alan ilk 100 bildiri sözlü sunum formatında, sonraki 25 bildiri poster sunumu formatında sunulmak üzere kongreye davet edilecektir.

▪ Bildiri özetleri bu kılavuzun sonunda verilen şablon doğrultusunda hazırlanmalıdır. Bildiriler genişletilmiş özet formatında hazırlanmalı; giriş, çalışmanın amacı, yöntemi, sonuç ve öneriler, kaynakça şeklinde düzenlenerek gönderilmelidir. Bildiri özeti kaynakça hariç en az 750 en fazla 1000 kelimeden oluşmalıdır.