WhatsApp Değişikliklere Devam Ediyor! Sesli Aramalar İçin Yeni Bir Özellik Geldi!

WhatsApp Değişikliklere Devam Ediyor! Sesli Aramalar İçin Yeni Bir Özellik Geldi!

Dünyanın en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp yepyeni değişiklerle devam ediyor! Yeni bir özellik daha test aşamasında. Sesli aramalar artık farklı olacak. İşte haberin detayları...

Son yıllarda bir dizi yeni özellik üzerine çalışmalar yapan WhatsApp hız kesmeden yenilikler yapmak için uğraşlarına devam ediyor. Değişiklik üstüne değişiklik gelmesi kullanıcıları mutlu ediyor. Şimdi de sesli aramalarla alakalı yeni bir özellik test edilmeye başlandı. Mesajlaşma uygulaması olarak kullanılan WhatsApp, sesli arama özelliğini tercih eden kullanıcılar açısından kullanışlı bir güncelleme üzerinde çalışmalar yapıyor.

Yapılan yenilikle beraber, bir aramayı sessize almak ya da sona erdirmek artık çok daha kolay bir şekilde yapılabilecek. WhatsApp’ın Android beta sürümü 2.24.10.18’de ortaya çıkan yeni özellik, sesli aramaları en iyi verimli ve en iyi şekilde yönetmeyi amaçlıyor. Yenilik, kullanıcıların arama esnasında sessize alma veya bitirme düğmelerine daha hızlı bir şekilde erişim sağlamasına yarayacak biçimde tasarlanmış.

Arama Kontrolleri Üst Çubuktan Yapılacak

Güncelleme ile beraber, kullanıcılar sesli arama esnasında ekranın üst bölümünde geniş bir çubuk görebilir. Bu çubuk, aramayı sessize almak ya da sonlandırmak gibi belli arama kontrollerini kapsayacak şekilde tasarlanmış. Daha önceden, bir aramayı sessize almak ya da sonlandırmak için kullanıcıların WhatsApp uygulamasına tekrar giriş yapması gerekiyordu. Ancak bu özellik sayesinde, bu işlemleri direkt olarak arama ekranından yapmak mümkün hale gelecek. Bu da kullanıcıların daha seri bir şekilde arama deneyimi yaşamasına sebep olacak.

WhatsApp’ın yeni üst çubuk özelliği şimdilik Google Play Beta Programı aracılığıyla sınırlı sayıda Android beta test kullanıcısı tarafından kullanım imkanına sahip. Aynı zamanda şirket, önümüzdeki zamanlarda bu özelliği daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunmak için gerekli çalışmaları yapmaya devam ediyor. WhatsApp her geçen yapmış olduğu yenilikler ile kullanıcıları cezbetmeyi başaran uygulamalar arasında yer alıyor. Son yapmış olduğu ve test aşamasında ki bu yenilikte birçok kişi tarafından merak ediliyor.