Öğretmen atamalarında yeni dönem… yeni mülakat sisteminin detayları açıklandı..

Öğretmen atamalarında yeni dönem… yeni mülakat sisteminin detayları açıklandı..

Milli Eğitim Bakanı Yusuf tekin açıklama yaptı. Öğretmen atamalarındaki yeni dönemlerle ilgili açıklama yaptı. Bu yeni mülakat sisteminin taslağındaki ilk detaylar açıklandı. Bu taslağa göre, mülakatlar 45 dakika sürecek ve kamera...

Milli Eğitim BakanıYusuf tekin olaya ilişkin Ankara’da açıklama yaptı. Öğretmen meslek kanunu ile ilgili soruları cevaplayan Yusuf tekin, öğretmelerin kimseye ezdirilmeyeceğinin altını çizdi. Bunun yanında da mülakatlardaki yeni dönemin de ilk detayları kamuoyuna açıklandı.

Bakan Tekin’in açıklamaları şu şekilde: “Meslektaşlarımıza yapılan bu tür çirkin saldırıların son bulması için tüm gücümüzle mücadele etmeye hazırız. Öğretmenlerimizi asla kimseye ezdirmeyeceğimizi tüm Türkiye ile paylaşmak istiyoruz. Son olarak açıklamalarında cezalar yüzde 50 oranında arttırılmalı. Tüm öğretmenlerimizin yanında olacağız.”

Tüm eğitim ailesi olarak mücadele etmeye devam edeceğiz!

Son günlerde yaşanan üzücü olay sebebiyle açıklama yapan Bakan Tekin; yaşanan menfur hadise sebebiyle şiddetin her türlüsüyle mücadele etmek için eğitim sendikalarıyla somut adımlara atmaya karar verdik şeklimde açıklamada bulundu. Meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıları kınıyoruz ve tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz. Maalesef hayatını kaybeden meslektaşım İbrahim Okutan’a Allah'tan rahmet diliyorum ve tüm yakınlarına sabırlar diliyorum.

Okul müdür İbrahim okutan katledilmişti!

Geçtiniz günlerde Eyüp Sultan'da 17 yaşındaki Iraklı öğrenci, okul müdürü ile ettiği tartışma sonucu silahla ateş etti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürü maalesef tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Yeni mülakat sistemi taslağı açıklandı

Mülakat sistemi yeni düzenlemesinde öğretmen adaylarının ders anlatması istenecek. Mülakat adaylarına hangi konudan sorumlu olacakları mesaj olarak iletilecektir. Öğretmenler 14 haftalık konudan sorumlu olacak öğretmenler konu dışına da çıkmayacaklar.

Tüm öğretmenlere genel kültür soruları sorulmayacak. Bu ders anlatımları kamera ile kayıt altına alınacaktır. Mülakatı yapan heyet aday öğretmenin ismini bilmeyecek adaylara bir kod verilecek. Aday öğretmen odadan dışarı çıkmadan puanını hemen öğrenecek. Ve bu puan sonra değişime uğramayacaktır.

Bu yeni mülakat sisteminin kısa sürede Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Bu yıl atanacak olan 20 bin öğretmeni kapsayacak.